2011. december 27., kedd

3. nap Agra-Tadzs Mahal, Mathura

3. nap AGRA -Tadzs Mahal, és Matura Krisna szülőhelye.

Az utazási irodánk segítségével egy 12 fős kisbusszal utaztunk a Delhitől 200-kmre lévő Agrába.

A hihetelenűl katilus indiai közlekedésben, elképesztően jó reflexű sofőrünkkel 5 óra alatt sikerült legyürnünk a 200 km-t.
Pedig még fizetös autópályán is mentünk, de ott isvoltak riksák és be vitt minket a városi forgalmakba is. 

A Tadzs Mahalnál mindenki megcsinálta a kötelező néhány száz fotóját, lefényképeztük egymást is ahogy fotózunk, majd visszabumszliztunk Mathurába, megnézni Krisna szülőhelye fölé épült templomot.

A Tadzs-ról megállapítottuk, hogy szép-szép, de az Akshardamnak nyomába sem léphet. Számunkra győzött a hindu jelen a muzulmán múlt ellen.  Maturában egy elképesztően intelligens brahmin srác, akit az utcán szedtünk össze, két körben végigvezetett minket a templomon.

Semmit nem lehetett bevinni, ezért mentünk 2 körben, mert a többiek vigyáztak a csomagokra. A templomon belül mutattak egy 5000 éves részt is, és jó erős energiájú helyeket tapasztalhattunk meg. Visszafele a buszhoz belefutottunk egy gyermek koldusseregbe, akik mindenféle vackot árultak nekünk lerázhatatlanul, majd egy felnőtt koldus is jött a kíséretével, így szó szerint bemenekültünk a buszunkba.

Utánna visszabumszlizás, és közben megálltunk enni egy útszéli elegáns, illetve drága étteremél. Itt 6-8 szoros áron, mint előző nap tudtunk  enni. Még kis adagokkal is ki akarták szúrni a szemünkt, amit aztán ingerült hangon sikerült elrendeznem.  Fárasztó nap után hulla fáradtan este 10 órakor értünk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése